KUALA LUMPUR, 2 Nov (Hrkh) – Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil (Bersih) telah melancarkan kempen ‘Gelombang Kuning semalam di Pasar Seni, Kuala Lumpur.

<!–Menerusi kenyataan akhbar yang dihantar kepada Harakahdaily, jurucakap Bersih, Faisal Mustafa berkata melalui kempen tersebut, para pendokong dan pencinta demokrasi diminta mengenakan pakaian serta apa sahaja yang berasaskan kuning bagi menyatakan protes dan bosan terhadap demokrasi ‘pada nama’ yang diamalkan di negara ini.

Sementara itu, ujarnya Bersih juga mengadakan penyebaran Handbill dan riben kuning bermula dari 1 hingga 10 November di beberapa di sekitar Kuala Lumpur.

3 November jam 3 petang di Masjid India, 4 November di Lot 10, Bukit Bintang pada jam 2 petang, di KL Sentral pada 5 November jam 4.30 petang, 6 November jam 5 petang di stesen LRT Universiti dan 7 November di Jalan Petaling pada jam 5 petang.

Selain itu, terdapat juga beberapa blog dan laman web yang disediakan bagi membantu promosi kehadiran perhimpunan tersebut.